Фото: ілюстративне. Джерело: Державна прикордонна служба України

Нічна атака "шахедів" на Київ: скільки цілей вдалося збити

У ніч на неділю, 2 липня, росіяни випустили по Києву "шахеди". Усі повітряні цілі знищила українська протиповітряна оборона.

Про це повідомив начальник Київської міської державної адміністрації Сергій Попко. Він зазначив, що це була перша атака на Київ з початку липня й за останні 12 днів.

"Чергова повітряна атака ворога на Київ. Цього разу ворог застосував БпЛА, за попередньою інформацією баражуючі боєприпаси "Shahed". Силами і засобам нашої ППО всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено. Дякуємо охоронцям нашого неба за відмінну роботу!" — поінформував начальник КМВА.

Попко повідомив, що інформації щодо потерпілих чи руйнування не надходило.

Нагадаємо, що також росіяни масовано обстрілювали дронами Україну вночі 30 червня. Вибухи лунали у Миколаєві та Запоріжжі. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, російські терористи атакували Україну з південно-східного напрямку, випустивши 13 "шахедів". Військовим вдалося збили 10 ворожих ударних дронів.

Водночас керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, що вночі 30 червня під час обстрілу України російські окупанти використали іншу тактику. Ворог намагається тиснути на тих напрямках, на яких побоюється просування наших військ.

Усього у червні Повітряними силами було ліквідовано понад 150 дронів-камікадзе — це, зокрема, Shahed 131/136 та "Ланцет".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 03:45