Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Атака дронами: у передмісті Дніпра лунали вибухи, у Миколаєві виникла пожежа

У суботу, 10 лютого, російські окупанти атакували Південь і Схід України ударними безпілотниками. Є інформація про вибухи у передмісті Дніпра. Також вибух чули й у Миколаєві.

Повідомлення про вибух у Миколаєві підтвердив і міський голова Олександр Сєнкевич. Також він зазначив, що в обласному центрі почалася пожежа.

"Пожежа на одному з обʼєктів. Зʼясовуємо деталі. Прошу не публікувати ніякі фото / відео", — написав він у своїх соціальних мережах.

Раніше прес-служба Повітряних сил Збройних сил України попереджала, що декілька груп "шахедів" на півдні Миколаївщини прямують на північний захід. Так само фіксували іншу групу "шахедів" над акваторією Чорного моря курсом на південь Одещини. Зокрема, під загрозою атаки перебували Затока і Татарбунари.

Українські Telegram-канали також повідомляли, що ворожі дрони добралися до Кіровоградщини, звідки взяли курс на Полтавщину, передбачалася атака Кременчука. Однак згодом із Полтавщини вони знову повернулися на Дніпропетровщину. Після таких маневрів і відбулися вибухи в передмісті Дніпра.

Станом на 23:45 мапа повітряних тривог має такий вигляд. На Дніпропетровщині оголосили відбій повітряної тривоги.

Своєю чергою, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заспокоїв усіх лаконічним дописом у своєму Telegram-каналі: "Все норм".

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

У ніч на 10 лютого росіяни запустили в бік України 31 ударний дрон "Шахед". Дрони залетіли з території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації. Основними напрямками удару були Одеська та Харківська області.

Нагадаємо, що в ніч на 10 лютого російські окупанти тричі атакували Одещину ударними безпілотниками. Внаслідок ворожих ударів постраждало чотири людини. Натомість на Харківщині — семеро загиблих унаслідок удару ворожих дронів, серед них троє дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 23:54