Фото: АрміяInform

Авіатроща на Житомирщині: військові повідомили, скільки може тривати розслідування катастрофи

Точні терміни завершення розслідування авіакатастрофи у Житомирській області наразі невідомі. Однак слідчі дії можуть тривати до пів року.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, два навчально-бойові літаки L-39, які зіткнулися під Житомиром, виконували бойове завдання, визначене керівництвом бригади. Внаслідок авіакатастрофи загинули троє пілотів. Один з них відомий в Україні та за кордоном льотчик Андрій Пільщиков з позивним "Джус". 

"Повітряні сили надали всі матеріали, щоб з'ясувати, що сталося, і щоб надалі уникнути таких жахливих подій. По-різному працюють державні комісії. Зазвичай у нас є спеціальна лабораторія, де є вузьконаправлені фахівці, які по ланцюжку розкладають кожну деталь літака, щоб з'ясувати, що сталося. Більше інформації, звичайно, є у бортових самописцях, які мають записи радіообміну. Різні терміни бувають, навіть до пів року затягується розслідування", — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, на Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

Водночас у Повітряних силах офіційно повідомили про загибель пілота з позивним "Джус" в авіатрощі на Житомирщині. TrueUA зібрав усе, що відомо про легендарного пілота, який понад усе мріяв про якнайшвидшу перемогу нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 11:16