Фото: скріншот з відео

Авіатроща в Іспанії: розбився винищувач F-18 (відео)

В Іспанії під час показового польоту розбився винищувач F-18. Авіатроща сталась на території авіабази в іспанській провінції Сарагоса.

Про це повідомляє El Pais.

Зазначається, що літак належить повітряним силам Іспанії. За даними джерела, літак упав неподалік від жвавого шосе, на щастя, ніхто не постраждав. Пілот устиг катапультуватись.

На цей момент причина аварії невідома.

Нагадаємо, російський літак був збитий за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot. Ворожий бомбардувальник ліквідували над українським небом протягом останніх тижнів.

Напередодні у Росії заявили, що під час нічної ракетної атаки Києва 16 травня "високоточним ударом гіперзвукового комплексу "Кинджал" уразили зенітний ракетний комплекс Patriot". А пропагандистські ЗМІ навіть опублікували "кадри з камери відеоспостереження", де нібито видно роботу комплексу Patriot PAC-3. На тому місці, звідки вилітали ракети, наприкінці відео видно характерний спалах від вибуху і потім ще один — менший. Проте, в "Інформаційному спротиві" повідомили, що на відео насправді працює не ЗРК Patriot, а інша система протиповітряної оборони. За їхніми словами, це можна вирахувати за кількістю та швидкістю виходів з однієї точки.

Своєю чергою у Міністерстві оборони України з іронією відреагували на заяви росіян про нібито знищення ЗРК Patriot "Кинджалом". 

Згодом американський посадовець на умовах анонімності заявив, що російські загарбники, ймовірно, могли пошкодити систему протиракетної оборони Patriot. Проте, ракетний удар Російської Федерації по Україні в ніч на 16 травня не призвів до знищення ЗРК. Та пізніше представник Білого дому Джон Кірбі не підтвердив інформацію про пошкодження Patriot.

Водночас у Повітряних силах України запевняють, що Patriot неможливо знищити російською ракетою "Кинджал".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.05.2023 15:51