Фото: Міноборони США

Знищення ЗРК Patriot "Кинджалом": у Міноборони висміяли заяви росіян

Російські загарбники продовжують розганяти фейки під час війни. У Міністерстві оборони України з іронією відреагували на заяви росіян про нібито знищення ЗРК Patriot "Кинджалом". 

Про це йдеться у дописі українського Міноборони.

"Прес-служба російського міністерства оборони потужніша за армії більшості країн світу. Росії навіть не потрібна армія, щоб завоювати весь світ; її державних ЗМІ та речника міноборони Конашенкова більш ніж достатньо", — написали в оборонному відомстві.

Черговий фейк росіян

У російському ЗМІ Readovka опублікували кадри з камери відеоспостереження, де нібито потрапила робота комплексу Patriot PAC-3. Пропагандисти заявляють, що на відео видно, як дві протиракети відхиляються від курсу та падають на житлову забудову. 

"На тому місці, звідки вилітали ракети, наприкінці відео видно характерний спалах від вибуху і потім ще один — менший. Важко однозначно визначити, що це було, але, швидше за все, йдеться про приліт російської ракети за позиціями ЗРК, що вичерпав боєприпаси", — пишуть у росЗМІ.

Проте, в "Інформаційному спротиві" повідомили, що на відео насправді працює не ЗРК Patriot, а інша система протиповітряної оборони. За їхніми словами, це можна вирахувати за кількістю та швидкістю виходів з однієї точки.

"Останній спалах — це не приліт, а вихід ракети по іншій траєкторії. У разі вибуху спалах мав би інший характер", — зазначили в публікації.

У вигадку Міноборони РФ не повірили й самі росіяни. У соціальних мережах вони почали висміювати цю інформацію.

Росіяни висміяли інформацію про знищення ЗРК Patriot
 

Скріншот з соцмереж

Нагадаємо, уночі 16 травня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл України. Із шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). ППО виявила та знищила усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва.

Після ракетної атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Попередньо, відомо про трьох постраждалих.

У громадах Київської області уламки від ракет зруйнували деяке майно місцевих жителів.

Також у Міністерстві оборони Росії вкотре вигадали черговий фейк про знищення української ППО. Там заявили, що знищили ударом гіперзвукової ракети "Кинджал" американський ЗРК Patriot у Києві. Проте ця інформація є ще однією вигадкою.

 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 20:05