Фото: скріншот з відео / Джон Кірбі

Пошкодження ЗРК Patriot під час нічної атаки рашистів: у Білому домі зробили заяву

Представник Білого дому не підтвердив інформацію про нібито пошкодження зенітного ракетного комплексу Patriot. У нього буцімто поцілили росіяни під час нічного удару ракет росіян 16 травня.

Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

"Передусім, я не можу підтвердити ці повідомлення (про пошкодження системи ППО Patriot в Україні, — ред.), але це (ремонт, — ред.) залежить від масштабу пошкоджень, від того, чи зможуть їх виправити українці, чи нам доведеться їм допомогти", — заявив він.

Кірбі зазначив, що гаубиці США, які отримувала Україна, також потребували ремонту після пошкодження під час бойових дій. І їх відновлювали як українці, так і американці.

"Очевидно, якщо шкоду, завдана Patriot, потрібно буде виправляти за межами України, ми, звичайно, допоможемо в цьому", — додав Кірбі.

Нагадаємо, уночі 16 травня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл України. Із шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). ППО виявила та знищила усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва.

Після ракетної атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Попередньо, відомо про трьох постраждалих.

У громадах Київської області уламки від ракет зруйнували деяке майно місцевих жителів.

Своєю чергою у Міністерстві оборони України з іронією відреагували на заяви росіян про нібито знищення ЗРК Patriot "Кинджалом". 

Згодом американський посадовець на умовах анонімності заявив, що російські загарбники, ймовірно, могли пошкодити систему протиракетної оборони Patriot. Проте, ракетний удар Російської Федерації по Україні в ніч на 16 травня не призвів до знищення ЗРК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 22:55