Фото: "Укренерго"

Австралія надасть $20 млн Україні на підтримку енергосистеми замість вугілля, про яке просив Київ

Австралія надасть Україні 20 мільйонів доларів США для зміцнення енергосистеми, замість вугілля, яке раніше запитував Київ.

Про це повідомляє ABC.

Наголошується, що ще у грудні минулого року наша держава зробила два окремі запити на вугілля з Австралії. Проте тоді федеральний уряд не задовольнив їх. Однак, наразі Австралія виділить 31 мільйон доларів на підтримку України. Зокрема:

  • 20 мільйонів доларів США для енергетичного фонду;
  • 11 мільйонів доларів США додаткової гуманітарної допомоги.

Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг пояснила, надати Україні кошти, а не вугілля, дешевше та простіше.

"Якщо ви доставляєте вугілля з Австралії, у вас є витрати на доставку та страхування. Насправді ця сума грошей, якщо Україна захоче витратити їх на вугілля, дасть еквівалентну кількість вугілля тому, що ми бачили раніше. Але це дозволяє Україні приймати власні рішення про те, куди їй найкраще застосувати це фінансування", — зазначила вона.

Водночас, як зауважили в уряді, кошти, які виділені на гуманітарну допомогу спрямують в Управління ООН з координації гуманітарних питань, яке займається такими предметами першої потреби, як їжа, вода і житло. Частина фінансування також піде безпосередньо на підтримку людей з обмеженими можливостями через Партнерство ООН з прав людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійде озброєння загальною вартістю на 500 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.05.2024 09:58