Фото: Shutterstock

Австралія вдарила по Росії новими санкціями: на кого вони спрямовані

У четвер, 20 липня, австралійський уряд запровадив нові обмежувальні заходи проти Російської Федерації за війну проти України. Під удар потрапили 45 фізичних і юридичних осіб країни-агресора.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Австралії Пенні Вонг.

"Сьогоднішні санкції підкреслюють відданість Австралії співпраці з партнерами, щоб підтримувати тиск на Росію та тих, хто підтримує її незаконну та аморальну війну. Режим санкцій Австралії проти Росії відображає нашу підтримку народу України, суверенітету та територіальної цілісності країни", — заявила міністр.

Згідно з наявною інформацією, санкції спрямовані проти 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, а також 10 осіб, у тому числі російських міністрів і високопосадовців, високопоставлених військових у Білорусі.

Під нові обмеження потрапили компанії РФ, що постачають передові технології, електроніку та обладнання для Збройних сил Росії; російські суб'єкти, що займаються атомною енергетикою та видобутком ресурсів в Арктиці; перший віцепрем'єр Росії Бєлоусов і віцепрем'єр Чернишенко; основні російські оборонні підприємства, включно з найбільшим російським виробником військових вертольотів і його генеральним директором, а також білоруські високопосадовці, які загрожують суверенітету та територіальній цілісності України.

Варто відзначити, що загалом Австралія наклала санкції вже на понад 1100 осіб та організацій, які підтримують вторгнення Росії в Україну.

Своєю чергою глава Офісу президента Андрій Єрмак оприлюднив деталі санкційного пакету Австралії. За його словами, під обмеження країни потрапили, зокрема:

  • Тетяна Москалькова — уповноважена з прав людини РФ;
  • Андрій Турчак — перший заступник Голови Ради Федерації.

Також організації та підприємства оборонної галузі

  • Національний дослідний центр "Курчатовський інститут";
  • Відкрите акціонерне товариство "Вертольоти Росії";
  • НПК "Техмаш";
  • ТОВ "Радіоавтоматика".

Також під індивідуальними санкціями опинилися:

  • Шадура Вадим, генерал-майор Збройних сил Республіки Білорусь;
  • Лозицький Олександр — командир в/ч 65408 Лунінецький аеродром ЗС РБ;
  • Кривець Олександр — командир 116-ї гвардійської десантно-штурмової авіаційної Радомської Червонопрапорної бази/Лідський аеродром ЗС РБ;
  • Юрій Пижик - командир білоруської 61-ї винищувальної авіабази/аеродрому Барановичі ЗС РБ;
  • Володимир Лєпін — генеральний директор ВАТ "Концерн Калашников";
  • Микола Колесов — генеральний директор ВАТ "Вертольоти Росії".

Нагадаємо, у Британії запровадили санкції проти 14 росіян. Зокрема, йдеться про 11 громадян Російської Федерації, причетних до примусової депортації українських дітей.

Також в Україні пропонують створити єдиний державний реєстр санкцій. Верховна рада ухвалила відповідний законопроект. За допомогою створення такого реєстру влада зможе вимагати належного дотримання обмежень, які вже запровадила Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 13:31