Фото: Shutterstock

Австралія відправляє в Україну новий пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

Україна отримає від Австралії новий пакет військової допомоги. Туди, зокрема увійшли 3D-принтер з металу та системи боротьби з дронами.

Про це повідомляє The West Australian. Згідно з наявною інформацією, вартість військової допомоги становить 20 мільйонів доларів.

"Австралія, як і раніше, твердо підтримує Україну в захисті від незаконного та аморального вторгнення Росії", — заявив глава австралійського уряду Ентоні Альбанезе.

Він наголосив, що елементи нового пакету допомоги нададуть Україні одні з найкращих технічних можливостей у своїй галузі у світі.

Військова допомога Австралії: що туди увійшло

В Україну відправлено обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер з металу та системи протидії дронам. Усі складові пакету виготовлені австралійськими фірмами DroneShield, Micro-X, Minelab та SPEE3D.

Уряд Австралії також відправив літак E-7A Wedgetail Королівських військово-повітряних сил Австралії до Німеччини для підтримки зусиль захисту воріт міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні. За словами офіційних осіб, це розгортання є виконанням зобов'язань Австралії перед візитом Альбанезе на саміт НАТО до Литви в липні.

"3D-принтери по металу можна використовувати для друку запасних частин під час розмінування, а портативне рентгенівське обладнання може надати життєво важливу допомогу українському персоналу на полі бою", — заявив міністр оборонної промисловості Пет Конрой.

Нагадаємо, австралійська оборонно-технологічна компанія Electric Optic Systems виготовила та передала Україні систему Slinger. Її називають "вбивцею дронів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 06:09