Фото: Instagram-сторінка Поворознюка

Авто зім'яло вщент: з'явилися деталі й фото ДТП, у яку потрапив власник "Інгульця" Поворознюк

У середу, 21 серпня, президент футбольного клубу "Інгулець" Олександр Поворознюк потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. На футбольного функціонера було складено протокол за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє видання "Чемпіон", посилаючись на коментар керівника сектору комунікації поліції в Івано-Франківській області Андрія Яцківа.

Зазначається, що аварія сталася на Івано-Франківщині, коли футбольний функціонер їхав на матч третього етапу Кубку України Пробій — Інгулець (4:2 після пенальті). За словами правоохоронця, на 53-річного президента "Інгульця" був складений протокол за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до пошкодження транспортних засобів (124 стаття КУпАП). Відповідно до цієї статті, Поворознюку загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень або позбавлення прав на строк від шести місяців до одного року.

Водночас у тому випадку, якщо він скористався своїм правом спільно скласти повідомлення про цю ДТП та його цивільноправова відповідальність була застрахована, то Поворознюк звільняється від адміністративної відповідальності за це порушення.

Яцків наголошує, що Поворознюк на момент аварії був тверезим, а ДТП обійшлася без постраждалих. За словами правоохоронця, аварія сталася через те, що Олександр не впорався з керуванням. Зазначимо, що на знімках, які президент "Інгульця" виклав у соцмережах, можна побачити, що на пасажирському сидінні стоїть заглушка для паска безпеки. Згідно з законом, за це також передбачене покарання за умови, що був складений відповідний протокол.

Що відомо про Олександра Поворознюка

Поворознюк — власник зареєстрованої у Кіровоградській області агрофірми "П'ятихатська". Як повідомляли "Економічна правда", фірмі належить 20 тисяч га землі. В інтерв'ю виданню Поворознюк розповідав, що доходи групи його компаній становлять "кілька сотень мільйонів гривень на рік". 

Бізнесмен повідомляв, що в нього чотири судимості. На своєму YouTube-каналі у травні 2021 року Поворознюк заявляв, що "свій капітал сколотив сам".

 "Хоча я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це говорю. Але я ніколи не крав у людей, тільки в держави", — казав він.

Нагадаємо, раніше прес-служба Національної поліції України повідомляла, що у селі Мольниця Чернівецької області поліцейські затримали священника, який у нетверезому стані влаштував дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік чинив опір та побив поліцейську, намагаючись заволодіти її табельною зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.08.2024 17:24