Фото: ілюстративне. Джерело: golos.ua

Автогаз в Україні продовжує дешевшати: які ціни встановили АЗС у вівторок

У вівторок, 16 січня, середні ціни на найбільших заправках України на автогаз знизилися на 1,1% до 29,25 гривні за літр, порівняно із понеділком, коли середня ціна була на позначці 29,59 гривні за літр. 

Про це пишуть "Українські Новини", посилаючись на дані сайтів провідних АЗС країни.

Разом з тим, зазначається, що ціни на дизельне пальне марки "Євро" збереглися на рівні 53,99 гривні за літр, на бензин марки "Євро-95" збереглися на 54,32 гривні за літр.

 ціна на автогаз сьогодні

Скріншот з ukranews.com

Додамо, що Україні можуть більш ніж утричі підвищити акциз на скраплений газ для заправки автомобілів. Це перспектива кількох місяців. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, нова ставка має бути на рівні 160-170 євро за 1000 літрів. Наразі акциз на автогаз становить 52 євро за 1000 літрів. 

Варто зазначити, що у НБУ на початку листопада також анонсували зростання цін на пальне. За прогнозами регулятора, у короткостроковому періоді зростання вартості пального пришвидшиться, що чинитиме також вплив на вартість інших товарів та послуг.

Нагадаємо, на початку 2024 року природний газ для побутових споживачів не подорожчає. Населення і далі платитиме за відповідну послугу за встановленими тарифами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.01.2024 12:50