Фото: Марія Захарова. Джерело – росЗМІ

Азербайджан розпочав військову операцію у Карабасі: Росія відреагувала "глибоким занепокоєнням"

У вівторок, 19 вересня, Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи локального характеру" у Нагірному Карабасі. Російська Федерація відмовилася підтримати Вірменію у конфлікті.

На брифінгу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що РФ "глибоко стривожена" загостренням обстановки в Нагірному Карабасі. Вона також наголосила, що Москва проводить контакти з представниками Азербайджану та Вірменії, і за їх підсумками опублікує заяву.

Конфлікт у Нагірному Карабасі: заява Москви

Представниця російського МЗС звинуватила у конфлікті в Нагірному Карабасі Вірменію. Захарова заявила, що до заяв вірменської сторони не варто ставитись серйозно, адже у жовтні 2020 року прем'єр Нікол Пашинян стверджував, що Карабах ніколи не стане територією Азербайджану. А останні дії Єревана "створюють сприятливий ґрунт для ворожої політики Заходу" стосовно Росії.

Скріншот Telegram Захарової

"Карабах. Трагічно, безнадійно і — передбачувано. Влада Вірменії власноруч здала вірменську святиню. Залишилося оголошувати, що не було геноциду вірмен, і місію Пашиняна на цій землі буде виконано.  Непринадна доля Юди", — відреагувала на інцидент російська пропагандистка Симоньян.

Скріншот Telegram Симоньян

Своєю чергою радник азербайджанського президента Ікмет Алієв заявив, що місцеве вірменське населення було повідомлено про майбутню операцію через смс-повідомлення. Їм рекомендовано не наближатися до військових об'єктів, які можуть стати легітимною ціллю ураження.

Нагадаємо, Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" в Нагірному Карабасі для відновлення конституційного ладу. Формальним приводом став підрив вантажівки і загибель військових, у чому звинуватили Вірменію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 16:19