Фото: соцмережі

Багатодітним киянам нададуть фінансову допомогу: скільки родин отримають виплати

Київ виплатить вісімдесят мільйонів гривень одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які виховують троє та більше дітей.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

Вона зауважила, що відповідне розпорядження під номером 88 підписав Київський міський голова.

"Усього таку матеріальну допомогу у 2024 році за міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам" отримають 7500 багатодітних родин, зокрема внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку ВПО та фактично проживають у столиці. Ця допомога стане додатковою підтримкою для батьків багатодітних родин", зазначила посадовиця.

Матеріальна допомога буде виплачена на рахунок утримувачам багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка "Картка киянина".

Про які суми йдеться для кожної конкретної родини не повідомляється, однак, відомо, що у столичних багатодітних родинах понад 26 тисяч дітей. У 2023 році за міською програмою кожна дитина з багатодітної сім’ї одноразово отримала від 4544  до 5666 гривень.

Нагадаємо, нещодавно у соцмережах активно поширювалася інформація про нібито грошову виплату у розмірі 16 тисяч гривень від Українського Червоного Хреста. Проте вона неправдива. Зазначається, що Український Червоний Хрест не здійснює таких виплат. Водночас всю інформацію про грошові виплати можна знайти на офіційному сайті організації.     

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.02.2024 01:23