Фото: Pixabay

Словаччина передає Україні пакет гуманітарної допомоги: що туди увійшло

Словацька Республіка надасть Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 203 492 євро. У вантажі масою 21 тонни містяться електростанції, обігрівачі, одяг та аптечки

Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Словаччини

У відомстві наголосили, що російська військова агресія в Україні продовжується вже майже 680 днів. Для мирного населення України, яке перебуває в гострому надзвичайному стані, гуманітарна допомога найчастіше є єдиним варіантом подолання важкого зимового періоду.

"На підставі запиту України на гуманітарну допомогу, а також заклику Європейської комісії до держав-членів не послаблювати демонстрацію солідарності з громадянським населенням, яке постраждав від військового конфлікту, Словацька Республіка надасть Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 203 492 євро", — йдеться у повідомленні.

Що Україна отримає від Словаччини

Загальна маса гуманітарного вантажу становить 21 тонну. Словаччина передасть Україні електростанції, обігрівачі, одяг та аптечки із запасів Штабу Вселенського пастирського служіння у збройних силах Словацької Республіки та збройних силах країни. Україна також отримає харчові продукти, бутельовану воду та одяг із запасів МВС Словацької Республіки.

Словацька сторона повідомила, що одержувачами допомоги стануть Міністерство охорони здоров'я України (Київ), МВС України (Львів), Регіональне підприємство Донецьктеплокомуненерго, (Донецьк) та міськрада міста Покровськ Донецької області.

"Кризи можуть торкнутися будь-якої країни, і солідарність між країнами може стати ключовим елементом у розв'язанні глобальних проблем. Допомога Україні може в майбутньому означати аналогічну підтримку Словаччини з боку інших країн у разі кризи", — додали у МВС Словаччини.

Нагадаємо, президент Словаччини Зузана Чапутова висловилася за надання Україні допомоги у боротьбі з російською агресією. Йдеться про засоби для самозахисту, які допоможуть захистити мирне населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 15:03