Зузана Чапутова. Фото: соцмережі

"Це ще один злочин": президент Словаччини відреагувала на терористичну атаку Росії та закликала допомогти Україні

Президент Словаччини Зузана Чапутова висловилася за надання Україні допомоги у боротьбі з російською агресією. Йдеться про засоби для самозахисту, які допоможуть захистити мирне населення.

Про це йдеться в дописі Чапутової у соцмережі Х.

Президент згадала про чергову масовану атаку Росії у перші дні 2024 року і наголосила на важливості надати Україні необхідні засоби для самооборони.

"Ще один Новий рік, ще один злочин. Росія випустила рекордну кількість ракет і безпілотників по містах і селах України, щоб тероризувати мирне населення. Найкращий спосіб гарантувати, що агресія Москви не продовжиться ще наступного року, це надати Україні засоби, необхідні для самозахисту", йдеться в дописі Чапутової.

 президентка словаччини Зузана Чапутова у соцмережі Х

Скріншот зі сторінки twitter.com/ZuzanaCaputova

Масований обстріл України 2 січня: що відомо

Вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. 

За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України. 

За даними керівника об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, війська країни-агресорки під час обстрілу 2 січня здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут.

За підрахунками Forbes масована ракетна атака по Україні 2 січня обійшлась країні-агресору у близько 620 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Збройні сили Словаччини прийняли на озброєння німецькі системи протиповітряної оборони MANTIS. Вони посилять охорону кордону країни з Україною. Їх будуть використовувати для захисту особливо ​​важливих об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.01.2024 10:19