Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка Роберта Фіцо

Проросійський прем'єр Словаччини анонсував зустріч зі Шмигалем: про що говоритимуть

Глава словацького уряду Роберт Фіцо домовився зустрітися з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем на словацько-українському кордоні на початку 2024 року. Сторони планують обговорити співпрацю між країнами.

Про це повідомив Роберт Фіцо у своєму Facebook. Посадовець розповів про телефонну розмову з Денисом Шмигалем. 

"Я підтвердив зацікавленість Словаччини в наданні допомоги Україні в гуманітарній та цивільній сферах", — сказав він.

Словацький політик також унеможливив постачання зброї та боєприпасів Україні з державних складів і з армії.

"Ми не віримо у військове вирішення конфлікту в Україні, оскільки воно веде тільки до непотрібного кровопролиття без результату", — зауважив Фіцо.

За його словами, Словаччина і надалі заборонятиме імпорт українського зерна.

"Наші національні інтереси іноді зіштовхуються з інтересами України, тому я підтвердив, що ми й надалі заборонятимемо імпорт української сільськогосподарської продукції на територію Словаччини, тому що ми будемо йти проти наших власних фермерів", — сказав Фіцо.

Яку допомогу слід очікувати від Словаччини

Фіцо повідомив, що Словаччина готова допомагати Україні в денуклеаризації, постачати для цього спеціальне обладнання (наприклад, Bozenas тощо), співпрацювати в енергетичній сфері, зокрема й у моніторингу цивільних ядерних об'єктів, і надавати гуманітарну допомогу.

"Ми зустрінемося з прем'єр-міністром Шмигалем на словацько-українському кордоні на початку 2024 року, темою зустрічі буде співпраця у вищезазначених галузях", — заявив Фіцо.

Нагадаємо, раніше Роберт Фіцо назвав війну між Україною та Російською Федерацією "замороженим конфліктом". Він переконаний, що цей "конфлікт" неможливо вирішити шляхом надання зброї українській армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.12.2023 17:17