Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка Роберта Фіцо

Словацький прем'єр назвав війну між Україною та РФ "замороженим конфліктом"

Глава словацького уряду Роберт Фіцо назвав війну між Україною та Російською Федерацією "замороженим конфліктом". Він переконаний, що цей "конфлікт" неможливо вирішити шляхом надання зброї українській армії.

Таку заяву прем'єр-міністр Словаччини зробив у п’ятницю, 24 листопада, під час зустрічі у Празі із главою уряду Чехії Петером Фіалою, пише Associated Press. Політик, зокрема, сказав, що хотів би, щоб російська та українська сторони сіли за стіл переговорів. Проте він не повідомив, як досягти цієї мети.

Своєю чергою прем’єр-міністр Чехії наголосив, що у нього зі словацьким колегою "різні погляди на деякі питання".

Фіцо у відповідь зазначив, що поважає позицію Чехії та підтвердив, що Словаччина готова надати Україні гуманітарну допомогу. Він сказав, що не бачить причин для поїздки до Києва, але повідомив, що говоритиме телефоном зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем про те, що потрібно країні напередодні майбутньої зими.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Словаччини заявив про необхідність переговорів України з Росією для припинення війни. Його австрійський колега Александр Шалленберг не погодився із пропозицією, пояснивши справжні загрози для Європи.

Варто відзначити, що 21 листопада парламент Словаччини затвердив уряд нового прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Зокрема, політики підтримали програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 21:38