Фото: Міністерство оборони Словаччини

Словаччина встановить на кордоні з Україною німецькі системи ППО: для чого це потрібно

Збройні сили Словаччини прийняли на озброєння німецькі системи протиповітряної оборони MANTIS. Вони посилять охорону кордону країни з Україною. Їх будуть використовувати для захисту особливо ​​важливих об'єктів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Словаччини.

"Збройні сили Словаччини прийняли на озброєння системи протиповітряної оборони MANTIS, які посилять захист східного кордону з Україною, що забезпечується силами та засобами ЗС Словаччини на базі 11-ї бригади ВПС у місті Нітра", — зазначили у відомстві.

Відомо, що кожна з двох систем складається з шести автоматизованих гармат (з можливістю розширення до восьми), двох сенсорних станцій та командного пункту. Загалом на цих системах працюють понад сотня бійців, які пройшли повну технічну перепідготовку та практичні стрільби.

Варто додати, що система ППО MANTIS призначена для безперервної охорони наземних об'єктів від ракет, артилерійського або мінометного вогню, а також від і безпілотників.

Фото: Міністерство оборони Словаччини

Нагадаємо, раніше через російську загрозу Румунія також перемістила ППО на кордон з УкраїноюЦі заходи разом із розміщенням чотирьох додаткових американських винищувачів F-16 і розширенням безпольотної зони є ознакою того, що стурбованість Румунії та НАТО зростає, адже війна може перекинутися на її територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 17:59