Фото: НБУ

Виплата 16 тисяч грн від Червоного Хреста: українців попередили про черговий фейк

У соцмережах активно поширюється інформація про нібито грошову виплату у розмірі 16 тисяч гривень від Українського Червоного Хреста. Проте вона неправдива.

Про це повідомило Товариство Червоного Хреста України.

"Увага! Будьте обережними, у Телеграм-каналах поширюється фейкова інформація про нібито грошову виплату у розмірі 16 000 гривень від Українського Червоного Хреста", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Український Червоний Хрест не здійснює таких виплат. Водночас всю інформацію про грошові виплати можна знайти на офіційному сайті організації. 

"Будьте уважними та не передавайте персональні дані, номери банківських карток шахраям, не переходьте за сумнівними посиланнями та не переказуйте гроші шахраям. У разі виявлення фейкової інформації, повідомте нас, надіславши посилання фейкового джерела та лист на нашу пошту – sos@redcross.org.ua", — йдеться у повідомленні.

Фейки про виплати від Червоного Хреста

Фото: Товариство Червоного Хреста України

Нагадаємо, 22 січня громадяни України почали отримувати повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій про "евакуацію" населення через "удар по Хмельницькій атомній електростанції". У Центрі стратегічних комунікацій заявили, що це — фейк.

Також 23 січня проросійські канали в Telegram поширили фейк про роботу протиповітряної оборони України під час ранкової атаки Росії по Києву. Пропагандисти заявляють, що ракети української ППО "влучали у житлові будинки столиці". У Центрі протидії дезінформації пояснили, що насправді руйнування у столиці є "наслідками російського ракетного обстрілу, про що пропагандисти воліють мовчати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.01.2024 02:23