Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден представить новий договір, який об'єднає усі безпекові угоди між Києвом і партнерами

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден 11 липня представить новий договір щодо України — Ukraine Compact. Документ об’єднає понад 20 держав, що підписали двосторонні безпекові угоди з Києвом.

Таку заяву зробив радник з питань національної безпеки президента США Джейкоб Салліван під час громадського форуму НАТО, пише NV.

"За кілька годин ми знову впишемо своє ім'я в історію. Президент Байден збере понад 20 світових лідерів, які також підписали власні двосторонні безпекові угоди з Україною, для запуску Ukraine Compact", — зазначив він.

За його словами, навіть після закінчення війни "всі країни Ukraine Compact далі підтримуватимуть Україну, так само як і зараз".

"Ця угода об'єднує всі країни та чітко засвідчує, що ми продовжимо підтримку України в цій боротьбі та допоможемо зміцнити її сили, щоб впевнено стримати та захиститись у разі майбутньої агресії", — наголосив Салліван.

Варто зауважити, що загалом Україна підписала вже 23 двосторонні безпекові угоди: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом та Румунією.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський зустрівся із американським президентом Джо Байденом у Вашингтоні. У перші хвилини зустрічі американський лідер оголосив про новий пакет допомоги Україні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.07.2024 20:20