Фото: Офіс президента

Байден провів "попереджувальну" розмову із Нетаньягу після загибелі волонтерів

Президент США Джо Байден 4 квітня провів телефонні перемовини із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. В ході переговорів американський лідер вказав на важливість конкретних кроків для поліпшення гуманітарної ситуації в Секторі Гази.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Зокрема, Байден попередив Нетаньягу, що подальша політика Штатів щодо Сектору Гази буде залежати від того, що Ізраїль буде робити для запобігання жертв серед цивільних.

"Байден чітко наголосив на необхідності того, щоб Ізраїль оголосив і реалізував певні, конкретні й такі, що піддаються оцінці, кроки для розв'язання ситуації зі шкодою, якої зазнає цивільне населення, проблем із гуманітарною ситуацією та безпекою працівників гуманітарних організацій", — йдеться у повідомленні.

До того ж президент США зауважив, що на сьогодні потрібно негайно припинити вогонь для покращення гуманітарної ситуації. Відтак, Байден закликав Нетаньягу дати повноваження перемовникам для невідкладного досягнення домовленості щодо звільнення заручників. 

"Обидва лідери також обговорили публічні іранські загрози Ізраїлю та ізраїльському народу. Президент Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати рішуче підтримують Ізраїль перед лицем цих загроз", — додали у Білому домі.

Як відомо, у вівторок, 2 квітня, в Секторі Газа ізраїльські військові атакували ракетами з безпілотника колону гуманітарної організації "Всесвітня центральна кухня" що забезпечує харчуванням постраждалих від стихійних лих. Ізраїльський БпЛА тричі поцілив ракетами по декількох автомобілях організації. Внаслідок інциденту загинули семеро працівників гуманітарної місії з різних країн світу.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зазначили, що трагедія сталася через "помилкову ідентифікацію": оператор дрона подумав, що до колони приєднався терорист ХАМАСа.

Нагадаємо, раніше американський лідер Джо Байден заявив, що конфлікт у Секторі Газа є одним із найгірших за останній час через кількість жертв працівників гуманітарних місій. Ізраїль не зробив належних кроків для захисту цивільного населення у Секторі Газа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.04.2024 09:30