Джо Байден. Джерело: соцмережа X

Байден жорстко розкритикував Ізраїль через обстріл гуманітарної організації в Секторі Газа

Конфлікт у Секторі Газа є одним із найгірших за останній час через кількість жертв працівників гуманітарних місій. Ізраїль не зробив належних кроків для захисту цивільного населення у Секторі Газа.

Відповідна заява про це від президента США Джо Байдена з’явилася на сайті Білого дому. Вона стала однією з найжорсткіших його критик політики Тель-Авіва з початку військової кампанії проти ХАМАСа.

"Це головна причина, чому розподіл гуманітарної допомоги в Газі був таким складним, — бо Ізраїль не зробив належних кроків для захисту гуманітарних працівників, які відчайдушно намагаються доставити необхідну допомогу цивільному населенню", — зазначив американський президент.

Очільник Білого дому також наголосив, що "інциденти, подібні до вчорашнього, просто не повинні відбуватися".

"Я буду продовжувати тиснути на Ізраїль, щоб він робив більше для сприяння наданню гуманітарної допомоги цивільним мешканцям регіону. І ми наполегливо домагаємося негайного припинення вогню в межах угоди про звільнення заручників. Моя команда в Каїрі зараз працює над цим", — додав Байден.

Як відомо, у вівторок, 2 квітня, в Секторі Газа ізраїльські військові атакували ракетами з безпілотника колону гуманітарної організації "Всесвітня центральна кухня" що забезпечує харчуванням постраждалих від стихійних лих. Ізраїльський БпЛА тричі поцілив ракетами по декількох автомобілях організації. Внаслідок інциденту загинули семеро працівників гуманітарної місії з різних країн світу.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зазначили, що трагедія сталася через "помилкову ідентифікацію": оператор дрона подумав, що до колони приєднався терорист ХАМАСа.

Нагадаємо, що в Ізраїлі десятки тисяч людей вийшли на найбільшу антиурядову акцію протесту. Громадяни вимагають відставки прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу та його уряду. Мітинги тривають від початку квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.04.2024 09:19