Фото: Reuters / Firas Makdesi

Ізраїль вгатив по консульству Ірану в Сирії: Reuters повідомляє про загиблого генерала

Внаслідок ракетного удару зруйновано консульство Ірану, яке розташоване в сирійській столиці Дамаску. Одним із загиблих може бути старший командир корпусу вартових революції Ірану Реза Захеді.

Про це повідомляє Reuters.

Сирійські та іранські ЗМІ зазначають, що удар по будівлі консульства завдав Ізраїль. Журналісти Reuters на місці події в районі Меззех Дамаску побачили дим, що підіймався з-під уламків будівлі. На стовпі серед уламків висів прапор Ірану.

Джерела агентства в ліванських службах безпеки повідомили, що одним із загиблих під час авіаудару був генерал Мохаммад Реза Захеді, старший командир Корпусу вартових революції Ірану. 

Як зазначають іранські ЗМІ, під час ізраїльського удару загинули п'ятеро осіб. Своєю чергою сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило про невизначену кількість жертв і поранених. За інформацією Reuters, будівля іранського консульства знищена повністю. На місці події були помічені міністри закордонних справ Сирії та Ірану.

Варто зазначити, що ізраїльська сторона відмовилася коментувати інцидент.

Нагадаємо, у ніч на 27 березня Ізраїль завдав авіаудару по Набатії, що на півдні Лівану. Внаслідок атаки щонайменше семеро людей загинули. Удар, зважаючи на все, був націлений на центр надзвичайної допомоги Ісламської групи в селі Хеббарія на півдні Лівану. Також 26 березня в результаті авіаударів Ізраїлю поблизу двох міст на північному сході Лівану було вбито трьох бойовиків "Хезболли", повідомила група в Telegram, а Ізраїль згодом підтвердив ці удари.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.04.2024 22:59