Джерело: The Times of Israel / ілюстративне

Ізраїль завдав авіаудару по Лівану: є жертви

У ніч на 27 березня Ізраїль завдав авіаудару по Набатії, що на півдні Лівану. Внаслідок атаки щонайменше семеро людей загинули.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела в службах безпеки.

За даними джерела, удар, зважаючи на все, був націлений на центр надзвичайної допомоги Ісламської групи в селі Хеббарія на півдні Лівану. Також 26 березня в результаті авіаударів Ізраїлю поблизу двох міст на північному сході Лівану було вбито трьох бойовиків "Хезболли", повідомила група в Telegram, а Ізраїль згодом підтвердив ці удари.

Раніше у Держдепартаменті США заявили, що Ліван постраждає, якщо його втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Вздовж південного кордону цієї держави зростає напруженість.

Нагадаємо, що в неділю, 17 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа триватиме. Армія оборони Ізраїлю планує проводити наземну операцію в місті Рафах.

Своєю чергою ХАМАС заявляє, що поінформував посередників, що терористичне угруповання буде дотримуватися своєї початкової позиції щодо досягнення всеосяжного припинення вогню, яке передбачає виведення ізраїльських військ зі Сектора Газа, повернення переміщених палестинців і "справжній" обмін полоненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 06:11