Фото: прес-служба президента України

Байден скасував свій візит до Йорданії після удару по лікарні в Газі

Президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену довелось скасувати свій візит до Йорданії. Там він мав зустрітись з її королем, лідером Палестини та президентом Єгипту.

Про це повідомляє NBC.

Білий дім оголосив про те, що після консультації з королем Йорданії Абдаллою II, а також з огляду на жалобу, оголошену президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, президент Байден відклав свою поїздку до Йорданії та заплановану зустріч із цими двома лідерами та президентом Єгипту Абделем Фаттах Ас-Сісі.

Також Байден висловив глибокі співчуття з приводу жертв вибуху в госпіталі на території сектору Гази. В адміністрації США наголосили, що Байден все ж сподівається на особисту зустріч з лідерами арабських країн найближчим часом.

Нагадаємо, бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль 17 жовтня вдарив ракетою по лікарні Аль-Ахлі Араб у Секторі Газа. Там, ймовірно, загинули сотні людей. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ заявляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Своєю чергою лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія вже встиг звинуватити у трагедії США. Він наголосив, що американці несуть відповідальність за смертоносний напад Ізраїлю на лікарню Аль-Ахлі у Газі. 

Варто відзначити, що протести після удару по лікарні в Газі розпочалися в Йорданії, Тунісі, Туреччині, Сирії, Ірані та Лівані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.10.2023 06:19