Фото: Офіс президента

Батька й сина у Київській області вбила північнокорейська ракета, — Зеленський

У ніч на 11 серпня Броварський район Київської області атакувала саме ракета Північної Кореї, внаслідок чого загинули батько та чотирирічний син. Такого висновку дійшли українські експерти.

Про це під час вечірнього відеозвернення повідомив президент України Володимир Зеленський. За словами українського лідера, місце походження ракети встановили експерти.

"Одна з північнокорейських ракет сьогодні, на жаль, убила на Київщині двох людей — батька із сином, чотири роки було хлопчику. Наші експерти чітко встановили, яка це ракета, і точно знаємо, із якого району на російській території відбувся запуск", — сказав Зеленський.

Глава держави також висловив співчуття та підкреслив, що буде цілком справедливим, щоб українці могли відповідати на цей терор саме так, як необхідно, щоб його зупинити. Йдеться про відповідні далекобійні удари по місцях запуску ракет із Російської Федерації, а також знищення ворожої логістики.

Зеленський додав, що крім загиблих батька та сина, внаслідок російської атаки було поранено ще трьох людей.

Нагадаємо, вночі 11 серпня війська країни-агресорки випустили по Києву балістичні ракети та ударні дрони. Це вже друга ворожа атака на столицю від початку серпня. Через російську атаку загинув 35-річний чоловік та його 4-річний син.

Як згодом зазначив президент Володимир Зеленський, вночі 11 серпня російські окупанти випустили по Київській області ракету північнокорейського виробництва.

Крім того, цієї ночі у Хмельницькій області також було неспокійно. Ворожі "шахеди" атакували регіон, там лунала низка вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 21:55