Фото: соцмережі

Бельгія вимагає роз'яснень через її зброю, яку нібито використали під час рейду Бєлгородщини

Уряд Бельгії вимагає роз'яснень від України. Це сталося через інформацію, що зброю бельгійського виробництва використовували російські добровольці для рейду на Бєлгородську область РФ.

Про це пише Het Laatste Nieuws.

Журналісти переконують, що міністри оборони й закордонних справ Бельгії Людівін Дедондер та Хаджа Лябіб якнайшвидше зв'яжуться з українською владою, щоб отримати роз'яснення ситуації.

"Ці поставки призначені для українських збройних сил для захисту своєї території та населення від російського вторгнення. Це чітко зазначено в документах, що супроводжують кожну поставку. Ця зброя не призначена для ізольованих угруповань із внутрішніми російськими інтересами", — цитує HLN джерело.

Напередодні The Washington Post із посиланням на розвідувальні дані повідомила, що бійці "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії", які воюють на боці України і наприкінці травня вторглися в Бєлгородську область, користувалися щонайменше чотирма тактичними транспортними засобами, переданими раніше Україні західними державами.

Йдеться зокрема про броньовані машини з посиленим протимінним захистом класу MRAP, а також гвинтівки виробництва Чехії та Бельгії і щонайменше один протитанковий гранатомет AT-4, яким часто користуються американські та загалом західні військові.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус розпочали операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". Вказувалося, що до цього залучені виключно громадяни Росії. Після подій у прикордонній з Україною області Росія навіть перекинула туди війська з фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.06.2023 18:59