Фото: РДК

Росія перекинула війська з фронту до Бєлгородської області, — РДК

Однією із задач російських повстанців є стягнення частини військ РФ з фронту до Бєлгородської області. Нині там відбувається операція Російського добровольчого корпусу та "Легіону Свобода Росії".

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник штабу Російського добровольчого корпусу Олександр "Фортуна".

"Є інформація про те, що частина адміністративного апарату управління вивезена за межі Бєлгородської області. Начебто вивезли мешканців якихось сіл, але це нічим не підтверджено. Є інформація про перекидання військової техніки та особового складу армії РФ на цей напрямок з фронту. Це вже відповідає дійсності", — розповів начальник штабу Російського добровольчого корпусу.

"Фортуна" акцентував, що одна з цілей операції РДК полягала в тому, аби стягнути частину військ РФ з фронту до Бєлгородської області.

"Ми всі слухаємо, що кордон Росії на замку. Ми розуміємо, що замок якийсь іграшковий. Там є професійні частини — прикордонники, ФСБ, мобілізовані, десант, але вони, як і раніше, не готові до подібних дій з нашого боку",  — додав начальник штабу РДК.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку.

Вже 25 травня бійці Російського добровольчого корпусу повідомили, що знову перетнули кордон із Російською Федерацією. А 26 травня місцеві жителі поскаржились на вибухи в регіоні: було чути звуки обстрілів й атаку безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 03:00