Фото: росЗМІ

"Король голий": у розвідці підбили підсумки операції в Бєлгородській області РФ

Внаслідок операції російських партизанів у Бєлгородській області Росії була зібрана важлива інформація для української розвідки. Наразі сили опору діють як у прикордонних селах Росії, так і в столичному регіоні РФ.

Про це в ефірі проекту "Новий відлік" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. За його словами, завданням російських партизанів є звільнення держави від режиму Володимира Путіна. 

"Їхнє завдання наразі, якщо ми говоримо про Бєлгородщину, це визволення цих земель від панування режиму путіна, який для мешканців цих територій — представників різних народів, різних національностей — є очевидно режимом внутрішньої окупації. А якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це, власне, пряма зовнішня окупація — наприклад, якщо ми говоримо про народи Кавказу або Татарстан", — пояснив він.

Юсов зазначив, що українцям не варто переоцінювати реакцію Путінана операцію російських добровольців у Бєлгородській області. Однак, з його слів, російське керівництво змушене перегруповувати свої війська. 

"Географічні й політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" — в неї входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі — будемо бачити", — підкреслив він.

Юсов запевнив, що внаслідок операції була зібрана цінна для української воєнної розвідки інформація. Якщо коротко схарактеризувати, то "король голий". Йдеться про виснаження силового апарату Путіна та вразливість Росії до внутрішніх ударів.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку.

Вже 25 травня бійці Російського добровольчого корпусу повідомили, що знову перетнули кордон із Російською Федерацією. Нині вони перебувають у селі Глотове Бєлгородської області.

Раніше у розвідці повідомили, що силовики Російської Федерації не зуміли витіснити зі своєї території представників підрозділів Російський добровольчий корпус (РДК) та легіон "Свобода Росії". Вони продовжують перебувати на території Бєлгородської області РФ.

Варто відзначити, що у Бєлгородській області знову було неспокійно. У п'ятницю, 26 травня, місцеві жителі поскаржились на вибухи в регіоні: було чути звуки обстрілів й атаку безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 18:59