Фото ілюстративне зі соцмереж

Без Криму та частини Одещини: МЗС України виправило некоректну мапу на засіданні Дунайської комісії (фото)

Під час проведення засідання робочої групи Дунайської комісії українська делегація виявила некоректне зображення території України на карті. А саме – без Криму та частини Одеської області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ. Там розповіли, що некоректну мапу України знайшли в документах Асоціації правоохоронних органів держав-членів Євросоюзу, пов’язаних із морським і внутрішнім судноплавством.

"Спільними зусиллями МЗС України, закордонних дипломатичних установ, зокрема посольства України в Угорщині та представництва України при ЄС, а також МВС України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Асоціація виправила некоректну карту України на своїй веб-сторінці, а також підготувала до друку оновлені матеріали, які містять коректне зображення карти держави", — йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, в Асоціації запевнили, що вживатимуть всіх заходів для інтеграції коректної мапи України в усі свої робочі документи, а також недопущення подібних порушень у майбутньому.

Некоректна та коректна мапа України

Некоректна та коректна мапа України. Джерело: МЗС України

Нагадаємо, що в листопаді Європарламент опублікував інфографіку про торгові угоди Євросоюзу з різними країнами. Україну виділили на ній зеленим кольором, за винятком Криму. Пізніше там попросили вибачення та виправили українську мапу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.06.2024 14:59