Фото ілюстративне. Джерело: minre.gov.ua

Сайт Європарламенту показав карту України без Криму: згодом виправили помилку

Європарламент опублікував інфографіку про торгові угоди Євросоюзу з різними країнами. Україну виділили на ній зеленим кольором, за винятком Криму.

Про це повідомило hromadske. Зараз уже публікація з неправильною картою України видалена. Це зробили й на сайті Європарламенту, і в соціальних мережах. Водночас така інфографіка поки що доступна за цим посиланням.

Карта України без Криму

Видалена мапа

Скріншоти зі сайту Європарламенту

Скріншоти зі сайту Європарламенту

Пізніше на сторінці Європарламенту в соцмережі X (колишній Twitter) з'явилося таке повідомлення: "Дякуємо всім, хто вказав на помилку в ранковій інфографіці. Вибачте за помилку, ми працюємо над її виправленням. Оновлену версію опублікуємо найближчим часом".

Це вже не перший випадок, коли в Європі допускають помилки та публікують карти України без Криму. Таке відбувалося в низці іноземних і навіть українських ЗМІ. Наприклад, телеканал "Дом" показав випуск із заставкою, де зображена карта Росії з окупованим Кримом у її складі. Представники телеканалу перепросили за інцидент і звернулися до Служби безпеки України з проханням допомогти провести внутрішнє розслідування.

До того карту України без Криму публікували британська та російська служби BBC, британська газета The Times, іспанська телерадіокомпанія RTVE, французьке видання Le Monde та деякі інші інформаційні ресурси.

Нагадаємо, що в червні уряд Угорщини опублікував відеоролик, у якому тимчасово окупований Крим є частиною Російської Федерації. Таким чином сусідня держава начебто продовжувала закликати до встановлення миру в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 15:25