Фото: скріншот з відео

Карта України без Криму: уряд Угорщини опублікував скандальний відеоролик

Угорщина продовжує закликати до встановлення миру в Україні. Уряд сусідньої держави опублікував відеоролик, у якому тимчасово окупований Крим є частиною Російської Федерації.

Відповідне відео з'явилось на YouTube-каналі уряду Угорщини.

Офіційний Будапешт закликає припинити вогонь та розпочати мирні переговори. Влада Угорщини також оприлюднила карту, на якій Кримський півострів, який був окупований у 2014 році, приєднаний до території Російської Федерації.

"Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною", — повідомляється у відео.

Також у ролику йдеться, що"лише припинення вогню може закінчити розруху, тільки мирні переговори можуть врятувати життя".

Варто відзначити, що офіційно Угорщина не визнає анексію Криму Росією.

Нагадаємо, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан ініціює припинення вогню і мирні переговори між України та Російською Федерацією ще до початку контрнаступу ЗСУ. Він нібито намагається запобігти "кривавій різні".

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів прем’єр-міністр Угорщини Віктору Орбану щодо мирних переговорів з Російською Федерацією. Голова МЗС наголосив, що Україна більше, ніж будь-хто у світі, хоче якнайшвидшого відновлення миру, "але миру справедливого, який передбачатиме насамперед відновлення територіальної цілісності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.06.2023 08:16