Фото: Flickr

Кулеба поставив Орбана на місце, через його скандальний "мирний план"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів прем’єр-міністр Угорщини Віктору Орбану. Раніше той закликав Україну відмовитись від контрнаступу і домовлятися з Росією дипломатичним шляхом.

Різку заяву міністр Кулеба зробив на прес-конференції в Києві.

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що ініціює припинення вогню і "мирні переговори" між України та Російською Федерацією ще до початку контрнаступу ЗСУ. Він нібито намагається запобігти "кривавій різні". Голова МЗС наголосив, що Україна більше, ніж будь-хто у світі, хоче якнайшвидшого відновлення миру, "але миру справедливого, який передбачатиме насамперед відновлення територіальної цілісності". Кулеба відкинув намагання "постійно підходити до вирішення проблем через призму того, що Україна має чимось поступитись для того, щоб було рішення".

"Тому коли хтось починає казати: не треба контрнаступу, давайте переговори, — то якщо ви такі розумні, то ви і переконайте (президента РФ, — ред.) Путіна вивести війська з України, і тоді не буде ніякого контрнаступу. Це збочена логіка, хвора логіка, яка повністю провалилась у період з 2014 по 2022 роки. Хочете допомогти — використовуйте свої зв’язки і контакти і переконайте Путіна вийти з України", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Орбан заявляв, що частина Закарпаття давньою угорською землею. Крім того, він висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

Також Орбан оскандалився заявою про Україну, назвавши її "країною, яка не існує економічно". Він вважає, що Європа змушена фінансувати багато українських потреб. На думку глави угорського уряду, без підтримки партнерів війна одразу закінчиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 23:59