Фото: Flickr

Скандальна заява Орбана щодо переговорів з Росією: з'явилась жорстка реакція МЗС

Російська Федерація повинна припинити війну та повернути свої війська на власну територію. Саме з такими вимогами до глави Кремля Володимира Путіна має звернутись прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Про це написав у Facebook речник МЗС Олег Ніколенко.

Представник МЗС різко відреагував на заяви Орбана про необхідність припинення вогню та початку мирних переговорів із Росією до початку українського контрнаступу.

За словами Ніколенка, Україно чітко окреслила свою позицію щодо старту мирних переговорів з РФ. Вони можливі лише після повного виведення російських військ із території України.

"Припинення вогню без виконання цієї умови призведе до заморожування статус-кво, надасть Росії можливість перегрупуватися, накопичити сили та вдатися до нової хвилі агресії. Доведено досвідом 2014-2022 років. Ба більше, щоденні російські ракетні атаки та атаки дронами по українських містах доводять, що в Москві не розглядають інших сценаріїв, окрім як продовжувати війну", — наголосив речник МЗС.

Ніколенко також запевнив, що наша держава взяла до уваги заяву Віктора Орбана про те, що йому важко бути "єдиним прем'єр-міністром в ЄС, який виступає за мир".

"Аби полегшити цю ситуацію, закликаємо главу угорського уряду почати нарешті діяти. Наприклад, засудити російську агресію, вимагати від Москви припинити війну та повернути російську армію на російську територію, долучитися до заходів міжнародної ізоляції Росії, не підривати єдність у ЄС", — додав Ніколенко.

Нагадаємо, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що ініціює припинення вогню і мирні переговори між України та Російською Федерацією ще до початку контрнаступу ЗСУ. Він нібито намагається запобігти "кривавій різні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 15:09