Фото: Flickr

Без Криму та членства в НАТО: Орбан пропонує Заходу укласти скандальну угоду із Путіним

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував країнам Заходу укласти угоду із диктатором Володимиром Путіним, яка забезпечить безпеку та суверенітет України. Проте вона не буде включати повернення Криму та членства України в Північноатлантичному альянсі.

Таку заяву Орбан зробив в інтерв'ю колишньому ведучому Fox News Такеру Карлсону.

"Ми повинні укласти угоду з росіянами про нову безпекову архітектуру, щоб забезпечити безпеку і суверенітет України, але не членство в НАТО", — сказав Орбан.

Також Орбан висловився і щодо повернення Криму до складу України. Він сказав, що півострів, окупований Росією 2014 року, "малоймовірно звільнити". Водночас угорський прем'єр наголосив, що "глибоко симпатизує" Україні, але перемога, на його думку, не можлива, оскільки "українські солдати закінчаться швидше за російських".

"Ми маємо зрозуміти, що ми не можемо перемогти їх (росіян, — ред.) своїм мисленням. Вони не вбиватимуть свого лідера. Вони ніколи не здадуться. Вони збережуть країну разом та захистять її", — сказав угорський політик. 

Водночас, на його думку, "у випадку з Росією має бути вирішено щось набагато важливіше, ніж свобода, яку Захід розглядає як пріоритет", а саме збереження життя українців.

"Ми не можемо допустити, щоб довгий кордон між Росією та Україною став кордоном НАТО. Це означало б негайну війну, небезпеку для всіх нас, навіть для Вашингтона", — вважає Орбан.

Нагадаємо, Угорщина продовжує закликати Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан запевняє, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії".

Раніше угорський прем'єр заявив, що Угорщина та Європейський Союз платить "значну ціну" за підтримку України. Він вважає, що першою помилкою Європи було глобалізувати цю війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.08.2023 14:45