Фото: Twitter Віктора Орбана

"Українці гинуть, а ми даємо їм гроші": Орбан зробив нову заяву про війну

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан зробив нову скандальну заяву про війну в Україні. Він заявив, що закінчити війну в Україні може лише "перемир’я".

Таку заяву Орбан зробив під час виступу на консервативному фестивалі Tranzit в угорському селищі Тихань, пише 24.hu.

За його словами, Угорщина та Європейський Союз платить "значну ціну" за підтримку України.

"Ми вже направили 70 мільярдів євро і тепер обговорюємо, чи надіслати ще 50 мільярдів, тоді як ЄС потребує кожного цента, аби відновити свою конкурентоспроможність", — сказав прем'єр Угорщини.

Він вважає, що першою помилкою Європи було глобалізувати цю війну.
 
"Єдиною країною, яка сказала в день, коли спалахнула війна, що вона має бути локалізована, була наша… Стратегія Заходу полягає в тому, що українці б’ються й гинуть, а ми даємо їм гроші, інформацію та зброю", — заявив Орбан.

Він додав, що ця "стратегія не спрацювала, тому що в України менше населення". Орбан вважає, що для перелому ситуації країни Європи "повинні направляти свої війська, але на це ніхто не наважиться".

Додамо, Угорщина не вперше виступає з антиукраїнськими заявами. У липні в країні заявили, що блокуватимуть подальшу допомогу Євросоюзу Україні, якщо вона не виключить найбільший угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни. А 26 червня Угорщина не підтримала виділення чергового траншу ЄС у розмірі близько 500 мільйонів євро на військову допомогу Україні. Крім того, глава угорського уряду Віктор Орбан вимагає від України звіту щодо використання коштів, які раніше надав Європейський Союз. Він також виступив проти плану Єврокомісії щодо надання нашій державі більшої фінансової підтримки.

Нагадаємо, Угорщина продовжує закликати Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан запевняє, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 23:27