Фото: Twitter Віктора Орбана

Угорщина розвиває співпрацю з Росією: Орбан надав союзницькі гарантії агресору

Угорський бізнес планує нарощувати свою діяльність у Російській Федерації. Санкції та політичні труднощі не стануть для цього перешкодою.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі у Будапешті з головою Татарстану Рустамом Мініхановим, пишуть росЗМІ. Прес-секретар глави угорського уряду Берталан Хаваші розповів подробиці розмови Орбана з Мініхановим.

"На зустрічі наголошувалося, що на основі досягнутих на сьогодні результатів ми готові продовжити співпрацю в таких галузях, як сільське господарство. Попри санкції та політичні труднощі, угорські компанії, представлені в Росії, шукають можливості для розширення своєї діяльності", — сказав він.

Варто відзначити, що Орбан наголосив на підтримці співпраці в галузі культури, науки та вищої освіти.

"Орбан зазначив, що ми також намагаємося підтримувати нашу співпрацю в галузі культури, науки та вищої освіти і будемо й надалі прийматимемо студентів з Татарстану, які бажають навчатися в нашій країні в рамках програми Stipendium Hungaricum", — цитує слова Орбана Хаваші.

Глава Татарстану перебуває в Будапешті на запрошення Орбана у зв'язку з національним святом Угорщини — Днем святого Іштвану, яке відзначається цими вихідними.

Нагадаємо, Угорщина продовжує закликати Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан запевняє, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.08.2023 18:15