Фото: ДТЕК

Без світла в Україні залишилися шість областей

Ситуація в енергосистемі станом на 10 травня залишається стабільною. Проте через обстріл будівлі "Харківобленерго" без світла залишилися споживачі в шести областях. 

Про це повідомили в прес-службі Міненерго.

Відзначимо, одну з будівель енергетичної інфраструктури ворог пошкодив під час артилерійського обстрілу 9 травня. На щастя, загиблих і постраждалих серед персоналу немає. Рятувальники та представники підприємства ведуть обстеження, аби визначити обсяг пошкоджень. 

Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

"Водночас енергетики, попри складну безпекову ситуацію, продовжують роботи з відновлення енергопостачання. За добу в Україні вдалося повернути світло для восьми тисяч споживачів. Більшість із них — це абоненти у Запорізькій та Донецькій областях", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні, ймовірно, знову розпочнуться відключення електроенергії. Це, швидше за все, відбудеться у липні та серпні поточного року.

Також повідомлялось, що 1 травня Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2023 12:21