Фото: Instagram Ломаченка

Бій за титул чемпіона світу: Ломаченко та Камбосос завершують угоду

Колишній чемпіон у трьох дивізіонах Василь Ломаченко та екс-володар усіх поясів у легкій вазі Джордж Камбосос завершують угоду про спільний бій. Боксери вийдуть у ринг у квітні або травні 2024 року в Австралії.

Про це у соцмережі X повідомив інсайдер ESPN Майк Коппінджер.

Переможець майбутнього бою забере вакантний титул IBF у легкій вазі, який звільнив Девін Хейні.

Варто відзначити, що Ломаченко та Камбосос мали боксувати у 2022 році, але Василь не захотів залишати Україну на початку повномасштабного вторгнення.

Джордж останній бій провів у липні, перемігши Максі Г’юза. Ломаченко у травні програв Девіну Хейні.

Нагадаємо, український боксер Василь Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

У вівторок, 19 грудня, колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко привітав своїх підписників в Instagarm із Днем Миколи Чудотворця. Однак в Україні це свято через перехід Православної церкви України на новоюліанський календар святкують 6 грудня. У Росії ж дата залишилася незмінною — 19 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.12.2023 09:15