Фото: Генштаб ЗСУ

Бійці Нацгвардії готують плацдарм для наступальних дій на Авдіївському напрямку: деталі

Бійці Національної гвардії на Авдіївському напрямку продовжують відбивати постійні атаки армії Росії. Наразі захисники готуються до розширення плацдарму для наступальних дій.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування ГУ Нацгвардії полковник Микола Уршалович під час брифінгу.

"Противник атакує постійно, робить вилазки, але його спроби успіхів не мають. Підрозділи Національної гвардії утримують ініціативу та готують плацдарм для розширення та продовження наступальних дій", — зазначив полковник.

Уршалович також додав, що втрат позицій та цій територій не допущено. Спецпризначенці Нацгвардії розрахунком Javelin поцілили у ворожий танк разом з екіпажем.

Загалом за тиждень на Авдіївському напрямку наші воїни ліквідували 58 росіян та поранили дев'ять ворожих солдатів.

Нагадаємо, в останньому звіті аналітики Інституту вивчення війни заявили, що Збройні сили України продовжували контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту та досягли успіхів на заході Запорізької області, а також просунулися вперед на околицях Бахмута. Водночас проблеми в роботі російського командування, яке контролює російські війська на півдні України, ймовірно, матимуть негайний вплив на російські сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.07.2023 13:25