Фото: Telegram Табурця

Черкаська ОВА оприлюднила жахливі фото після атаки РФ: скільки постраждало людей

У четвер, 8 червня, російські загарбники обстріляли місто Умань Черкаської області. Внаслідок ворожої атаки постраждали 10 людей.

Про це у Telegram повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За словами чиновника, місцеві служби ліквідовують наслідки учорашніх "прильотів". 

"Двома ракетами "Калібр" росіяни знову атакували нашу Умань. Поцілили в абсолютно цивільні об’єкти: в порожній цех с\г підприємства й автомийку. Другий випадок складний — жвава вулиця, магазини. Автомийка зруйнована вщент. На щастя, працівників на той момент уже не було — вчасно зачинились. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджені сусідні будівлі", — написав Табурець

Він наголосив, що десятьом потерпілим надано меддопомогу. 

"Наразі в лікарнях лишаються двоє людей. Одна пацієнтка — перехожа, яка була поблизу місця влучання ракети, — в тяжкому стані. Транспортували її для подальшого лікування до столичної лікарні", — додав начальник ОВА.

За його словами, жінка отримала шанс на порятунок завдяки військовому, випадковому свідку, який мав із собою аптечку і наклав турнікет. Також стан середньої тяжкості у ще однієї потерпілої — їй надають допомогу.

Нагадаємо, у четвер, 8 червня, російські загарбники атакували ракетами Черкаську область. Удар прийшовся по Уманській громаді: один снаряд влучив у місцевий супермаркет, в якому перебували жінки з дітьми.

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов заявив, що російські окупанти виробили певну кількість ракет, якими продовжують обстрілювати українські міста. До цього загарбники зробили невелику паузу після атаки на енергетичний сектор України.

Раніше військові попереджали, що під час повітряних тривог українцям краще спуститися до бомбосховища, аніж перечікувати атаку вдома. Тому що правило "двох стін" не завжди є ефективним.

Росія у ніч 6 червня атакувала Україну крилатими ракетами типу Х-101/555. Пуски були здійснені традиційно — зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. За даними Повітряних сил, більшість ракет летіли в напрямку Києва, однак силами та засобами протиповітряної оборони знищено усі 35 ворожих цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 18:18