Фото: Офіс президента

Bild розкрив нібито "план перемоги" України із заморожуванням війни: у Зеленського спростували

Німецьке видання Bild заявило, що "план перемоги України" нібито передбачає заморожування війни на деяких відтинках фронту. Проте в Офісі президента повністю спростовують інформацію журналістів.

Зокрема, як запевняє видання, "план перемоги" Зеленського нібито містить вимогу дозволити Україні використовувати далекобійну західну зброю по Росії, а також там є пункт про "готовність України прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту".

"Зеленський тепер хоче скласти все на одну карту і спробувати домогтися перелому на полі бою", — цитує Bild військового експерта Карло Масала з Університету Бундесверу в Мюнхені.

За словами експерта, для цього Зеленському потрібне "рішення президента Байдена".

Реакція Офісу президента

Радник президента з комунікацій Дмитро Литвин заявив у коментарі "Українській правді", що українська влада проти будь-якого замороження бойових дій, а інформація опублікована у Bild — фейк.

"Bild поширив фейк. План перемоги Bild не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Більдом не говорив. Мінськ-3 або будь-який інший ніхто росіянам не подарує. Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить", — наголосив він.

Посадовець додав, що для нашої держави важливо те, аби Сполучені Штати, які перші ознайомляться із "планом перемоги" підтримали саме його, а не план капітуляції чи заморозки.

Нагадаємо, у вересні відбудеться зустріч українського й американського президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Під час перемовин вони обговорять мирний план України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 13:40