Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Байдену представлять план перемоги України, — глава Пентагона

Президент Володимир Зеленський та глава Пентагона Ллойд Остін не обговорювали план перемоги у війні, який підготувала Україна. Документ представлять президенту США Джозефу Байдену.

Таку заяву на брифінгу зробив міністр оборони США за підсумками засідання у форматі "Рамштайн". Очільник Пентагона підкреслив, що під час зустрічі із Володимиром Зеленським було якісне обговорення.

"Але щодо плану перемоги — ми це не обговорювали. Хоча ми говорили про кілька інших речей. Але саме цю тему ми не обговорювали. Зеленський представить цей план Байдену та іншим лідерам, коли буде можливість", — сказав Остін.

Посадовець зазначив, що він вважає перемогу України досяжною. Водночас війна між РФ та Україною може швидко закінчитись, якщо глава Кремля Володимир Путін накаже вивести свої війська.

"Що стосується абсолютної перемоги, потрібно зрозуміти, як це визначити. Україна хоче захистити свою суверенну територію, і ми допомагатимемо їй це зробити", — резюмував Ллойд Остін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що лідерам Росії та України "необхідно" зустрітися, щоб покласти край війні між двома країнами.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ спробує закінчити гарячу фазу війни з Російською Федерацією до кінця 2024 року. План її завершення буде готовий у відповідні терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 18:23