Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Що покладе край війні між Україною та РФ: Орбан відзначився заявою

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що лідерам Росії та України "необхідно" зустрітися, щоб покласти край війні між двома країнами.

Про це повідомляє Politico.

На запитання 6 вересня про те, чи можлива зустріч Володимира Путіна та Володимира Зеленського, угорський прем'єр-міністр відповів: "Звичайно. Вона потрібна! Перше питання — це комунікація. Якщо комунікації немає, війна стає дедалі гіршою і гіршою".

Орбан був на форумі Ambrosetti в італійському Чорнобіо, де взяв участь у панельній дискусії. Згідно з програмою, форум також відвідає президент України, з яким, за словами Орбана, у нього "хороші стосунки" навіть після зустрічі угорського лідера з людиною, яка розпочала вторгнення в Україну.

У перші тижні шестимісячного терміну головування Угорщини в Раді ЄС Орбан намагався позиціювати себе як "миротворця" в українському конфлікті, несподівано завітавши до Києва, щоб зустрітися із Зеленським, а потім того ж тижня вилетівши до Москви, щоб зустрітися з Путіним.

В останні тижні і Путін, і Зеленський заявляли, що вітали б посередників в обговоренні того, як покласти край війні в Україні, але вони не вважають, що Угорщина є варіантом для цього. Виступаючи на панельній дискусії на Східному економічному форумі Росії у Владивостоці в четвер, Путін сказав, що Китай, Бразилія чи Індія могли б потенційно допомогти у мирних переговорах.

Зеленський заявив після зустрічі з Орбаном у липні, що "миротворець" повинен мати або економіку, яка впливає на Росію, або потужну армію, якої боїться Путін. "США — це така країна, Китай та ЄС. Не просто одна країна, а весь Євросоюз", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 5 липня угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що після поїздок до Москви та Києва зрозумів: позиції обидвох сторін стосовно війни "є дуже далекими".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 17:56