Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

Били "Іскандерами", "шахедами" та ракетами: Повітряні сили розповіли подробиці нічних обстрілів росіян

З 20:00 18 жовтня по 5:00 19 жовтня російські окупанти атакували Україну балістичними ракетами "Іскандер-М", ударними БпЛА типу Shahed, керованими авіаційними та зенітними ракетами.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Військові наголосили, що загалом під час ударів по промислових, інфраструктурних, цивільних та військових об’єктах зафіксовано 17 засобів повітряного нападу:

  • п'ять балістичних ракет "Іскандер-М";
  • зенітна керована ракета С-300;
  • керована авіаційна ракета Х-59;
  • крилата ракета (тип уточнюється);
  • дев'ять ударних БпЛА Shahed-136/131.

"Атаковано об’єкти у Донецькій, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Про наслідки та потерпілих повідомлятимуть місцеві військові адміністрації", — йдеться у повідомленні.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено чотири повітряні цілі:

  • одну керовану авіаційну ракету Х-59;
  • три ударні БпЛА Shahed-136/131.

Нагадаємо, пізно ввечері 18 жовтня окупанти атакували Суми. Відбулося влучання БпЛА типу Shahed в об’єкт інфраструктури.

Варто відзначити, що цього ж вечора під ворожий вогонь потрапила Степівська громада в Миколаївській області. Унаслідок ворожої атаки загинули двоє людей. О 20:30 ворог завдав удару по населеному пункту Степівської громади, внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки та сільгосппідприємство.

Також пізно ввечері у середу росіяни атакували Павлоград Дніпропетровської області ракетою, яка влучила в інфраструктурний об'єкт.

У ніч на 19 жовтня у Кривому Розі теж було неспокійно — там пролунали вибухи під час повітряної тривоги. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 19.10.2023 09:19