Фото: Прес-служба Пентагона

Білий дім оприлюднив шалені втрати "вагнерівців" у війні проти України

Приватна військова компанія "Вагнер" зазнає колосальних втрат у війні проти України. За рік бойових дій дітище Євгена Пригожина втратило пораненими та ліквідованими понад 30 тис. найманців.

Таку статистику надав речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, пише CNN.

За його словами, понад чотири тисячі "вагнерівців" були знищені із середини грудня, близько 90% з них — завербовані зеки.

"Вони ("Вагнер", — ред.) поводяться зі своїми новобранцями, переважно засудженими, як з гарматним м'ясом, кидаючи їх, у буквальному сенсі, в м'ясорубку… Він (Пригожин, — ред.) просто вирвав їх із в'язниць і кинув на поле бою без підготовки, без екіпіровки, без організаційного командування, просто кинув у бій", — зазначив Кірбі.

Також речник Білого дому констатував величезні втрати "Вагнера" у боях за Бахмут. Після посилення боїв за останні кілька днів російська армія досягла певних успіхів у Бахмуті й навколо нього. При цьому Кірбі зауважив, що США не можуть передбачити, чи вдасться Росії прорватися у місто.

Раніше повідомлялось, що армії Російської Федерації не вдається просунутись у районі міста Вугледар Донецької області. У ворога немає ресурсів для проведення масштабних штурмових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 16:17