Фото: Джо Кірбі / bakutv.az

Білий дім відреагував на заяву Байдена щодо винищувачів для України

Білий дім підтримав рішення президента США Джозефа Байдена щодо винищувачів F-16 для України. Відповідну заяву зробив координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Про це повідомляє CNN.

Кірбі сказав, що, на його думку, рішення про відправку танків Abrams до України, про яке було оголошено минулого тижня, не було запізнілим.

"Рішення про танки — і це було не лише рішення США, але й німців, а до цього британців — насправді було зроблене для допомоги Україні випередити бойові дії, які, як ми думаємо, всі побачать навесні. Отже, це був один з тих випадків, коли ми намагаємося спрогнозувати засоби, які будуть потрібні Україні, коли погода покращиться — і ми можемо очікувати, що тоді росіяни спробують перейти в наступ", — заявив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова передати Україні винищувачі F-16. Польща у цьому питанні діятиме в повній координації з Північноатлантичним альянсом.

Раніше також стало відомо, що Велика Британія може надати Україні винищувачі лише після того, як армія РФ покине наші території. Тоді б літаки могли патрулювати повітряний простір України.

Політика, 31.01.2023 09:28