Андрій Демченко. Фото: mediacenter.org.ua

Білорусь готується до військових навчань з Росією: у ДПСУ оцінили загрозу

Країна-агресорка Росія та Білорусь готуються до проведення спільних військових навчань "Захід-2025". Україна може перемістити до кордону з РБ свої війська.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, розвідка України спостерігає за ситуацією на кордоні, а також за тим, як будуть розвиватися події під час навчань.

"Не можна виключати, що під час цих навчань відбуватимуть якісь переміщення у напрямку нашого кордону. Але зважаючи на попередні навчання, то більшість можуть відбуватися на білоруських полігонах, можливо, на інших напрямках", — сказав речник.

Наразі ж прикордонники не фіксують переміщення сил у Білорусі у напрямку українського кордону. Водночас, як зауважив Демченко, у будь-якому разі Україна повинна мати ефективні оборонні укріплення на кордоні з РБ.

Нагадаємо, у вересні 2024 року Міністерство оборони Білорусі провело військові навчання в Гродненському та Брестському районах, які межують із Польщею та Литвою. Зокрема, військовозобов'язаних розмістили у дитячому оздоровчому таборі "Сузор'я" (Гродненський район, околиці населеного пункту Поріччя). Табір розташований за вісім кілометрів від кордону з Литвою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 16:39