Фото: vsn.ua

Білорусь знову продовжила військові навчання з Росією: названо терміни

Спільні військові навчання Білорусі та Російської Федерації вкотре були продовжені. Вони триватимуть щонайменше до 1 жовтня.

Про це повідомляє Telegram-канал моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

"Навчання ЗС РБ/РФ у Білорусі продовжено щонайменше до 1 жовтня. Вихідними для деяких полігонів стали 23 і 24 вересня, але "Доманове" і "Обуз-Лісновський" працюють без перерви", — йдеться у повідомленні джерела.

Також було оприлюднено графік навчань на білоруських полігонах. Вони продовжуються з 25 вересня:

  • 227 загальновійськовий полігон "Борисовський" (Борисовський район) до 30.09;
  • полігон "Гожський" 6 омбр. (Гродненський район) до 29.09;
  • полігон "Брестський" 38 одшбр. (Брестський район) до 30.09;
  • полігон "Осиповицький" 51 абр. (Осиповицький район) до 29.09;
  • 212-й авіаційний полігон "Німан" (Новогрудський район) до 29.09;
  • 230 загальновійськовий полігон "Обуз-Лесновський" (Барановицький район) до 01.10;
  • 174 навчальний полігон ВПС і військ ППО "Доманове" (Івацевицький район) до 01.10;
  • полігон "Лепельський" 19 омбр. (Лепельський район) до 30.09;

"Навчання тривають безперервно з 29 квітня 2022 року. Загальна кількість продовжень становить 74 тижні", — додає прес-служба.

Раніше спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що у Білорусі найближчими днями стартує активна фаза військових навчань. Проте вони не несуть значної загрози для України.

Також повідомлялось, що у Білорусі наразі залишається незначна кількість найманців з ПВК "Вагнера". За орієнтовними підрахунками, на території сусідньої країни досі перебуває близько тисячі найманих бойовиків.

Нагадаємо, що в таборі приватної військової компанії "Вагнера" у селі Цель під Осиповичами триває активний демонтаж наметів, який розпочався ще 28 липня. На початок демонтажу табір налічував близько 292 намети (включаючи тих, які використовували для господарських потреб), а зараз розібрали вже більше 160 одиниць, тобто 55%.

Водночас з'явилась інформація, що найманців з приватної кампанії "Вагнера" повертають на лінію фронту для ведення бойових дій в Україні. Експерти з Інституту вивчення війни ставлять під сумнів ефективність угрупування після загибелі ватажків Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 16:54