Фото: vsn.ua

Військові навчання в Білорусі: прикордонники розповіли, чи є небезпека для України

У Білорусі найближчими днями стартує активна фаза військових навчань. Проте вони не несуть значної загрози для України.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Ми спостерігаємо за тим, що найближчими днями на території Білорусі має відбутися активна фаза навчань, але, за нашою інформацією, це виключно підрозділи армії Білорусі братимуть участь на полігонах, які віддалені від кордону з Україною. Можу відзначити, що значної загрози це Україні не несе", — заявив він.

За словами Демченка, прикордонники продовжують уважно стежити за тим, що відбувається на білоруській території. Він наголосив, що Російська Федерація наразі не має достатньої кількості сил на території Білорусі, щоб створити реальну загрозу повторного вторгнення з півночі або навіть для провокацій.

Нагадаємо, у Білорусі частково демонтували намети в таборі приватної військової організації "Вагнера" поблизу Осиповичів.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повинен відповідати нарівні з російським керівництвом за агресивні дії проти України. Депутати Європарламенту хочуть застосувати проти Білорусі санкційні механізми, які діють проти Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 19:13